• home
  Logo Talentboek
  Beste donateur,

  Welkom op Talentboek, het crowdfundplatform voor de sporttalenten van Nederland.

  Op Talentboek kunt u onze jonge en talentvolle sporters al met een kleine financiële bijdrage helpen! Hiervan komt 100% bij het talent terecht. Wie weet doneert u wel aan een olympiër van de toekomst.


  BEKIJK DE TALENTEN

  Namens alle talenten van Talentboek enorm bedankt!


  Yvonne van Gennip
  Yvonne van Gennip
  Talentboek
  Hoi sporttalent,

  Heb jij een officiële NOC*NSF talentstatus, een bondstatus of heeft minimaal de helft van jouw team of RTC een talentstatus? En zoek je financiële middelen om je sportieve doelen te bereiken? WIJ HELPEN JE!

  Talentboek is speciaal voor alle Nederlandse sport- talenten om te helpen met hun sportcarrière! Dus kun jij ook wel wat hulp gebruiken?

  MELD JE DAN AAN!

  Mocht je vragen hebben laat het me dan weten! je kunt me bellen op
  023 - 205 50 00


  Merel Bas
  Merel Bas
  Talentboek
 aantal talenten
705
totaal gedoneerd
275,540

Laatste Nieuws:

 • Uitgelicht: Joris Boes

  Uitgelicht: Joris Boes

  Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: Judoka Joris Boes. Na een prachtige derde plek op de Jeugd Olympische Spelen gaat Joris dit jaar voor een Europese titel. In ‘Talent Uitgelicht’ vertelt hij zijn verhaal.

  Lees Meer >>

 • Talentboektalent Eline Rentier stond in het Parool!

  Talentboektalent Eline Rentier stond in het Parool!

  Zo zien we het graag vaker. Net zoals veel talenten op Talentboek presteert de schermster Eline Rentier ontzettend goed. Ze wist afgelopen seizoen namelijk alle Nederlandse titels te behalen die er maar te halen zijn. Buitenlandse toernooien zijn voor haar ontwikkeling dus essentieel, maar hiervoor heeft ze de financiële middelen zelf niet. Zo moest ze het WK in Oezbekistan laten schieten! Het Parool pikte haar verhaal op en dit leverde Eline een hoop extra donaties op. En daardoor weer een vervolgverhaal in de krant!

  Lees Meer >>

 • Blog over het belang van crowdfunding voor talenten

  Blog over het belang van crowdfunding voor talenten

  Timo Ploemen, derdejaarsstudent Journalistiek, houdt een blog bij over de ontwikkeling en het ontdekken van talent. Timo schrijft onder andere over het herkennen van talent en interviews met experts op het gebied van sport. Daarbij kan Talentboek natuurlijk niet ontbreken, dus heeft Timo Merel Bas, talentbegeleider bij Talentboek, geïnterviewd.

  De blog van Timo is hier te lezen.

  Lees Meer >>

 • Mooie prestatie van Chris Vos op de X Games in Aspen!

  Mooie prestatie van Chris Vos op de X Games in Aspen!

  Parasnowboarder en Talentboeker Chris Vos heeft zichzelf overtroffen op de X Games in Aspen. Tijdens de adaptive snowboardcross vloog hij over metershoge schansen, terwijl hij tegelijkertijd een nek-aan-nekrace uitvocht met de concurrentie. Op de streep kwam de 17-jarige atleet uiteindelijk net tekort voor een plek in de finale. De top 3 van zijn heat ging door naar de eindstrijd. Vos finishte als vierde en kwam in de kleine finale als derde over de meet, waardoor hij als negende eindigde.

  Lees Meer >>

 • Uitgelicht: Elastic Fantastic

  Uitgelicht: Elastic Fantastic

  Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: Acrogymmers Elastic Fantastic. Drie acrogymmers die heel graag naar de wereldkampioenschappen in China willen. In ‘Talent Uitgelicht’ vertellen zij hun verhaal.

  Lees Meer >>

 • Talent van de dag week 4

  Talent van de dag week 4

  Welke crowdfunders stonden er in week 4 in de spotlight als het Talent van de dag op Talentboek? We zetten ze hier nog een keer voor je op een rij!

  Lees Meer >>

 • Uitgelicht: Renske Nugter

  Uitgelicht: Renske Nugter

  Deze week in ‘Talent Uitgelicht’: De 21-jarige indoor sportklimmer Renske Nugter. Renske spaart voor het WK in Parijs en hoopt hier haar vierde plaats te gaan verbeteren. Ze heeft ondertussen al meer dan 50% van haar donatiedoel opgehaald. In ‘Talent Uitgelicht’ vertelt zij haar verhaal.

  Lees Meer >>

 • Doneer en maak kans op één van de vele prijzen

  Doneer nu aan één van de Telesport Talenten van 2016  en maak t/m 30 juni 2016 kans op één van de vele prijzen uit de Telesport Talenten Prijzenpakket! Je maakt o.a. kans op een weekend Center Parcs, je mag mee met de KNRM op oefening met reddingboot Nh1816 of wie weet win je wel goede nachtrust met de Slow Motion Hybrid 6 van MLINE of twee vrijkaarten voor exclusieve voorpremière PIPPIN op 9 maart in Koninklijk Theater Carré!

  Op wie kun je doneren?
  - Kjell van den Boogert
  - Marijke Esselink
  - Norbecio Mambo

  Klik hier voor een overzicht van alle prijzen en de actievoorwaarden.

  Lees Meer >>

Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
Bekijk dit donatiedoel
 
 
Avatar
 • 06-02-2016 : Lotte en Janiek. kreeg een reactie van Ruud en Geraldine
  Veel succes! Groetjes, Ruud en Geraldine

Avatar
 • 06-02-2016 : DaniëlGiacon kreeg een reactie van Tine Schuhmacher
  Goed gedaan Daniel, gefeliciteerd! En nu verder ... :), Tine Schuhmacher

Avatar
Avatar
 • 06-02-2016 : LoisVlastuin kreeg een reactie van Jan van den Brom
  Veel success! Jan van den Brom

Avatar
 • 06-02-2016: Lotte en Janiek . heeft een bedrag ontvangen van €25,00. voor WK acrogym in China

Avatar
 • 06-02-2016: Daniël Giacon heeft een bedrag ontvangen van €50,00. voor Kwalificatietoernooien voor EJK en WJK Schermen

Avatar
Avatar
 • 06-02-2016: Lois Vlastuin heeft een bedrag ontvangen van €25,00. voor 6 maanden buitenland

Avatar
OffLine
Squash
Noord-Brabant
Avatar
OffLine
Gymnastiek - Acrogym
Noord-Brabant
DONEER
Avatar
OffLine
Zwemmen - Zwemmen
Zuid-Holland
DONEER
Avatar
OffLine
Autosport - Kart
Zeeland
Avatar
OffLine
Schermen - Floret
Noord-Holland
DONEER
Avatar
OffLine
Autosport - Kart
Zeeland
DONEER

Talent

 • Norbecio Mambo

  Norbecio Mambo

  Zo’n acht jaar geleden kwam Norbecio samen met zijn zusje uit Mozambique om zich bij zijn moeder te voegen die al in Nederland woonde. Om het integreren te bevorderen leek het zijn stiefvader een goed idee om te gaan sporten bij een vereniging. Al snel nadat zijn keuze op rugby gevallen was trainde hij voor het eerst mee met The Dukes in Den Bosch.

  Lees meer >>

 • Kjell van den Boogert

  Kjell van den Boogert

  De twintigjarige Kjell zou zichzelf het liefst willen opsplitsen. Mountainbike is namelijk zijn sport, zijn sportcarrière gaat ontzettend goed en hij droomt er ook van op de Olympische Spelen te staan. En met zijn huidige sportresultaten is hij hiervoor goed op weg. Maar daarnaast studeert hij werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente en wil hij er ook graag voor zorgen dat het materiaal in de mountainbikesport verbetert.

  Lees meer >>

 • Marijke Esselink

  Marijke Esselink

  Toen Marijke Esselink op tienjarige leeftijd besloot om eens atletiek, de sport van haar ouders, te beoefenen viel ze meteen op.  De sport ging haar namelijk zo gemakkelijk af dat ze meteen won van de oudere deelnemers. Ze besloot daarom het een kans te geven en werd lid van AV Archeus.

  Lees meer >>

 • Charif Ahmed

  Charif Ahmed

  Zijn verlegenheid overwinnen was het voornaamste doel waarvoor de jonge Charif Ahmed zes jaar geleden de sport turnen ging uitproberen. Daarnaast werd bij de turner, toen hij nog geen jaar oud was, de ziekte oculair albinisme vastgesteld. Dit houdt in dat hij een zicht heeft van slechts 25 procent en niet verder kan zien dan drie meter. Toch heeft dit Charif op geen enkele manier beperkt te groeien in zijn sport.

  Lees meer >>

 • Fleur Maas

  Fleur Maas

  Het gaat goed met de squashcarrière van de dertienjarige Maas. Zo goed zelfs dat ze op een tweede plek in de top drie van Europa staat. Ook werd ze al meerdere malen Nederlands Kampioen. Maar daar blijft het, als het aan haar ligt, niet bij. Maas: ,,ik wil graag voor Nederland uitkomen en dan wereldkampioen worden.’’

  Lees meer >>

 • Remon van de Velde

  Remon van de Velde

  De specialiteit van de zestienjarige Remon is vooral de lange afstand en dan met name de drie kilometer. De start is niet zijn sterkste punt, maar dit maakt van de Velde snel goed in de daarop volgende rondes. Dit bracht hem onlangs op de drie kilometer van het NK Allround Junioren en de NK Afstanden al in de top 10.

  Lees meer >>

 • Tessa Dijksman

  Tessa Dijksman

  Tessa Dijksmankomt uit het schaatsen. Zoals veel van haar medesporters, was ze naast op het ijs veel op de fiets te vinden om daarmee haar conditie te verbeteren. Dijkmans schaatscarrière ging ook wel goed, maar uit de fietstrainingen en wedstrijden bleek ze over nog meer wielrentalent te beschikken. In 2013 werd ze dan ook gescout en besloot ze zich een jaar lang alleen maar te richten op het de wielersport.

  Lees meer >>

 • Karolien Florijn en Bram Schwarz

  Karolien Florijn en Bram Schwarz

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week zijn dat de talentvolle roeiers Karolien Florijn en Bram Schwarz.

  Lees meer >>

 • Renske Nugter

  Renske Nugter

  Wekelijks biedtTELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de sportklimsterRenske Nugter die momenteel voor haar studie in Utrecht woont.

  Lees meer >>

 • Team Dream

  Team Dream

  Wekelijks biedtTELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week zijn dat de drie schermers, Edo, Axel en Myrthe Zoons verenigd in Team Dream.

  Lees meer >>

Talentboek Boegbeelden

 • Epke ZonderlandTURNEN

  Epke Zonderland
  TURNEN

  ""Extra ondersteuning is noodzakelijk om je talent te kunnen ontplooien, en op alle gebieden het maximale uit je sport te kunnen halen. Via Talentboek kan deze ondersteuning worden geboden zodat de talenten zich kunnen ontwikkelen tot kampioenen"

  Epke Zonderland - Talentboek Boegbeeld Turnen

  Lees meer >>

 • Deborah Gravenstijn JUDO

  Deborah Gravenstijn
  JUDO

  "Talent ontwikkeling en ondersteuning is een gemeenschappelijk doel waar we ons zelf in herkennen. Dit zal leiden tot een hoog rendement van investeringen voor iedereen, sporter, sponsor en fans"

  Deborah Gravenstijn - Talentboek Boegbeeld Judo

  Lees meer >>

 • Esther VergeerTENNIS

  Esther Vergeer
  TENNIS

  "Ieder talent heeft een droom, met of zonder handicap. Laten we met z’n allen onze sporttalenten koesteren en ondersteunen"

  Esther Vergeer - Talentboek Boegbeeld Tennis

  Lees meer >>

 • Ireen WustSCHAATSEN

  Ireen Wust
  SCHAATSEN

  "Dit is een mooie manier om talent te ondersteunen. Helpt u ook mee?"

  Ireen Wüst - Talentboek Boegbeeld Schaatsen

  Lees meer >>

  Talentboek Partners