• home
  Logo Talentboek
  Beste donateur,

  Welkom op Talentboek, het crowdfundplatform voor de sporttalenten van Nederland.

  Op Talentboek kunt u onze jonge en talentvolle sporters al met een kleine financiële bijdrage helpen! Hiervan komt 100% bij het talent terecht. Wie weet doneert u wel aan een olympiër van de toekomst.


  BEKIJK DE DONATIEDOELEN

  Namens alle talenten van Talentboek enorm bedankt!


  Yvonne van Gennip
  Yvonne van Gennip
  Talentboek
  Hoi sporttalent,

  Heb jij een officiële NOC*NSF talentstatus, een bondstatus of heeft minimaal de helft van jouw team of RTC een talentstatus? En zoek je financiële middelen om je sportieve doelen te bereiken? WIJ HELPEN JE!

  Talentboek is speciaal voor alle Nederlandse sport- talenten om te helpen met hun sportcarrière! Dus kun jij ook wel wat hulp gebruiken?

  MELD JE DAN AAN!

  Mocht je vragen hebben laat het me dan weten! je kunt me bellen op
  023 - 205 50 00


  Merel Bas
  Merel Bas
  Talentboek
 aantal talenten
514
totaal gedoneerd
160,113

laatst actieve talenten

Avatar
OnLine
Zeilen
Zeeland
Avatar
OffLine
Schaken
Groningen
DONATIEDOEL
Avatar
OffLine
Zwemmen - Zwemmen
Noord-Holland
Avatar
OffLine
Tennis
Gelderland
Avatar
OffLine
Zwemmen - Synchroonzwemmen
Zuid-Holland
Avatar
OffLine
Wielrennen - Baanwielrennen
Noord-Holland
 

Laatste Nieuws:

 • Win een hotelovernachting!

  Win een hotelovernachting!

  Op Talentboek kun je nu een hotelovernachting winnen in een Princess hotel. Wanneer je namelijk voor 21 juli 2015 aan de talentvolle schaker Jonas Hilwerda doneert maak je kans op een hotelovernachting van 2 nachten voor 2 personen in een Princess hotel naar keuze (met uitzondering van het hotel in Oostenrijk) Dit is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet.

  Kijk voor een overzicht op de webiste van Princess hotels.

  Lees Meer >>

 • Win KLM Economy Class tickets

  Win KLM Economy Class tickets

  Een super prijs van KLM! Doneer nu voor 14 juli 2015 aan de juniorenselectie voor het WK roeien in Brazilië en maak kans op 2 KLM Economy Class tickets naar een Europese bestemming van jouw keuze. Wie weet win je zo'n leuke citytrip.

  Ontdek alle Europese bestemmingen van KLM alvast op KLM.nl.

  Lees Meer >>

 • Win: kaarten Fantastic Gymnastics Rotterdam

  Win: kaarten Fantastic Gymnastics Rotterdam

  Doneer nu voor 12 juni 2015 aan Chiara Frisina Fauste en maak kans op tribunekaarten voor het Fantastic Gymnastics dat op 20 en 21 juni in Rotterdam plaatsvindt. Onderdeel van dit grote gymnastiekevenement is het NK Turnen. De kaarten zijn geldig op 21 juni. Frisina komt zelf in actie op 20 juni.

  Lees Meer >>

 • Win een koffer van Princess!

  Win een koffer van Princess!

  Doneer nu vóór 17 juni 2015 op Talentboeker en kunstschaatsster Kylie Loots en maak kans op één van de twee San Francisco koffers met ingebouwde digitale weegschaal van Princess.

  Lees Meer >>

 • Win kaarten voor het CHIO Rotterdam

  Win kaarten voor het CHIO Rotterdam

  Doneer nu voor 9 juni 2015 aan Talentboeker Romee van Paassen en maak kans op één van de vijf sets tribunekaarten voor het CHIO Rotterdam.

  Lees Meer >>

onze DONATIEDOELEN

 

Talent

 • Jonas Hilwerda

  Jonas Hilwerda

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de twaalfjarige schaker Jonas Hilwerda uit Groningen.

  Internationaal grootmeester worden, dat is waar de talentvolle schaker Jonas Hilwerda van droomt. En hij is al aardig op weg, zo werd hij vier jaar nadat hij zijn eerste potje schaak speelde al Nederlands kampioen tot en met 8 jaar, behaalde hij op het afgelopen NK tot en met veertien zilver en heeft hij 1900 punten op de Nederlandse schaakranking behaald. Iets dat ontzettend hoog is voor zijn leeftijd. Hilwerda heeft net de basisschool afgerond en gaat volgend schooljaar naar een Topsport Talentschool. Hierdoor hoopt hij zijn niveau alleen maar meer te verhogen en misschien wel net zo goed te worden als zijn idool: wereldkampioen Magnus Carlsen.

  Lees meer >>

 • Nationale selectie roeien

  Nationale selectie roeien

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de gehele groep junioren roeiers die zich hebben geselecteerd voor het WK roeien voor junioren in Rio de Janeiro.

  De groep is nog niet helemaal compleet, de jongens Holland 8 , de meisjes Holland 8 en skiff hebben zich al geselecteerd voor het WK, maar ook de jongens dubbel twee en meisjes dubbel twee maken nog een kans om ons land te mogen vertegenwoordigen in augustus in Rio de Janeiro. Fanny Bon, onderdeel van de Holland 8 junioren meisjes: ,,We zijn een grote groep en willen zoveel mogelijk medailles halen op het WK. Er zit genoeg talent in de selectie dus dat is zeker mogelijk. Zo behaalde Marieke Keijser in de skiff Europees goud, de jongens in de Holland 8 al zilver tijdens datzelfde EK en is het heel bijzonder dat we weer een meisjes Holland 8 hebben.’’ De roeiers zetten in ieder geval alles opzij om zoveel en goed mogelijk samen te trainen.

  Lees meer >>

 • Utrecht W4-

  Utrecht W4-

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week zijn dat de vier Utrechtse roeidames Annemarie Bernhard, Kyra de Vries, Marleen Verburgh en Rosa Bas verenigd in de Utrecht vrouwen vier zonder.

  Afzonderlijk hebben de vier roeitalenten al de nodige prestaties op hun naam staan, maar gezamenlijk trainen ze nog maar een kleine twee maanden samen. Toch liegen hun ambities er niet om: samen willen ze de internationale top halen. En wel heel snel. Bernhard: ,,De Nederlandse roeibond heeft ons geselecteerd om in de vier-zonder-stuurvrouw deel te nemen aan de Universiade in Zuid-Korea. Deze spelen voor studenten start begin juli en wordt in de roeiwereld gezien als het belangrijkste opleidingstoernooi en laatste stapje naar de internationale top. Iets waar we alle vier naar streven. Omdat de trainingsperiode samen niet erg lang is trainen we zo’n 10 a 11 keer per week en meestal samen.’’

  Lees meer >>

 • Chiara Frisina Fauste

  Chiara Frisina Fauste

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat turnster Chiara Frisina Fauste uit Schiedam.

  Lees meer >>

 • Kylie Loots

  Kylie Loots

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de dertienjarige Kylie Loots uit Purmerend.

  Bij enkele Nederlanders zal bij de naam Kylie Loots al een belletje beginnen te rinkelen. Deze talentvolle jonge sporter schittert namelijk op dit moment in het RTL-programma Superkids waar ze al de halve finale heeft weten te bereiken. Aankomende vrijdag is te zien of ze ook haar kunsten in de finale mag laten zien.

  Lees meer >>

 • Romee van Paassen

  Romee van Paassen

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de zestienjarige ruiter Romee van Paassen uit Rotterdam.

  Het gaat goed met de dressuuramazone van Paassen. Samen met haar goedgekeurde dekhengst Wup traint ze vijf keer per week onder leiding van Tim Coomans en dit blijkt een gouden combinatie. Ze rijdt nu een half jaar op het internationale concours junioren niveau en de resultaten zijn boven verwachting. Ook is ze geselecteerd voor het Rabo Talentplan en daardoor traint ze twee keer per maand onder leiding van Imke Schellekens-Bartels. De doelen van van Paassen zijn duidelijk: dit jaar wil ze vooral veel ervaring opdoen, een echte combinatie met Wup worden en daardoor volgend jaar geselecteerd worden voor het Nederlandse EK team.

  Lees meer >>

 • Glenn Wesseling

  Glenn Wesseling

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de triatleet Glenn Wesseling uit Almere.

  Lees meer >>

 • Bas Takken

  Bas Takken

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de talentvolle open water zwemmer Bas Takken.

  Dat Takken een groot zwemtalent is daar zijn ze in West-Friesland al lang achter. Vorig jaar werd hij namelijk gekozen tot ‘Sporttalent van 2014’ bij de West-Friese Sportverkiezingen. O.a. de succesvolle zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout gingen hem hierin voor. Takken presteert zowel in het open water als in het zwembad, maar zijn focus ligt bij het open water. Op 19 juni start dit buitenseizoen weer en hiervoor heeft hij zichzelf duidelijke doelen gesteld: ,,Ik wil proberen mijn nationale titels te prolongeren, zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en wie weet lukt het wel mijzelf te kwalificeren voor een buitenlandse wedstrijd.’’

  Lees meer >>

 • Lisa de Vilder

  Lisa de Vilder

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat het drieëntwintigjarige bokstalent Lisa de Vilder.

  ADe talentvolle de Vilder heeft haar doelen helder voor ogen. Als het aan haar ligt komt ze volgend jaar voor ons land uit tijdens het Wereldkampioenschap Boksen voor vrouwen en kwalificeert zij zich hier voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Om überhaupt deel te mogen deelnemen aan het WK moet zij een boksster uit de top 8 van de wereld verslaan in een van belangrijke internationale competities komend najaar. Om dit te bereiken traint ze bij één van de beste trainers in Nederland, Abdul Fkiri van Mesa Sport, en is ze maar liefst zes dagen per week in de boksschool te vinden. Ze kan zich alleen plaatsten voor de spelen in een gewichtsklasse lager, namelijk 60 kilogram.

  Lees meer >>

 • Loulou Janssen

  Loulou Janssen

  Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat de talentvolle zwemster Loulou Janssen uit Sassenheim.

  De veertienjarige Janssen is zoals zij zelf zegt met veel plezier op weg naar een mooie toekomst in het zwemmen. Begin dit jaar werd zij maar liefst vier keer Nederlands kampioen en ook heeft ze zich al voor de EYOF (de European Youth Olympic Festival) in Tbilisi, Georgië weten te plaatsen. Haar uiteindelijke doel is meedoen aan de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 en om dit te bereiken zet ze veel opzij. Sinds dit jaar traint de zwemster alleen nog maar bij het Regionaal Training Centrum in Amsterdam en daar vlakbij, op het Calandlyceum, wil ze haar VWO-diploma halen.

  Lees meer >>

Talentboek Boegbeelden

 • Epke ZonderlandTURNEN

  Epke Zonderland
  TURNEN

  ""Extra ondersteuning is noodzakelijk om je talent te kunnen ontplooien, en op alle gebieden het maximale uit je sport te kunnen halen. Via Talentboek kan deze ondersteuning worden geboden zodat de talenten zich kunnen ontwikkelen tot kampioenen"

  Epke Zonderland - Talentboek Boegbeeld Turnen

  Lees meer >>

 • Deborah Gravenstijn JUDO

  Deborah Gravenstijn
  JUDO

  "Talent ontwikkeling en ondersteuning is een gemeenschappelijk doel waar we ons zelf in herkennen. Dit zal leiden tot een hoog rendement van investeringen voor iedereen, sporter, sponsor en fans"

  Deborah Gravenstijn - Talentboek Boegbeeld Judo

  Lees meer >>

 • Esther VergeerTENNIS

  Esther Vergeer
  TENNIS

  "Ieder talent heeft een droom, met of zonder handicap. Laten we met z’n allen onze sporttalenten koesteren en ondersteunen"

  Esther Vergeer - Talentboek Boegbeeld Tennis

  Lees meer >>

 • Ireen WustSCHAATSEN

  Ireen Wust
  SCHAATSEN

  "Dit is een mooie manier om talent te ondersteunen. Helpt u ook mee?"

  Ireen Wüst - Talentboek Boegbeeld Schaatsen

  Lees meer >>

  Talentboek Partners

  • Talentboek partner
  • Talentboek partner
  • Talentboek partner
  • Talentboek partner
  • Talentboek partner
  • Talentboek partner
  • Talentboek partner